Akivaizdu, jog įdarbinimo agentūros kiekvieną dieną susiduria su iššūkiais, kurie yra susiję su didele darbo rinkos paklausa ir atrankų specialistų trūkumu. Ši dinamika gali sukelti daugybę problemų, su kuriomis reikia kovoti. Ekspertas Mantvydas mums padės suprasti, kaip didėjanti darbo vietų paklausa gali paveikti įdarbinimo agentūras ir kokias strategijas jos gali taikyti, siekdamos įveikti šiuos iššūkius.

Pirmiausia, reikia kalbėti apie akivaizdžius dalykus, nes ne paslaptis, jog ne tik Lietuvoje, bet ir visame vakarų pasaulyje visuomenė sensta. Senėjanti darbuotojų populiacija daugelyje Europos šalių gali sukelti net atrankų specialistų stygiaus problemą. Bet tai tikrai nėra pati didžiausia problema, nes mažėjantis darbingo amžiaus gyventojų skaičius tuo pačiu gali sumažinti potencialių kandidatų kiekį.

Nuolatinis ekonomikos augimas ir didėjančios verslo veikų apimtys gali sukurti didesnį poreikį naujiems darbuotojams ir savaime suprantama, jog tai daro didelį spaudimą įdarbinimo agentūroms, norinčioms užtikrinti nuolatinę kvalifikuotų kandidatų pasiūlą. Tačiau nėra padėties, be išeities, nes augant ekonomikai tobulėja ir atrankų metodai bei jiems naudojamos technologijos. Automatizuotos atrankos sistemos, gali padėti sumažinti paieškos specialistų reikalingumą įdarbinimo agentūrose. Kaip sako Mantvydas Matthew Narusevicius, ateityje greičiausiai mažesnė dalis specialistų atliks daug daugiau darbo personalo atrankos srityje.

Natūralu, jog didelė darbo vietų paklausa gali sukelti konkurenciją tarp įvairių atrankų agentūrų ir įmonių, siekiančių pritraukti geriausius talentus. To pasėkoje darosi vis sunkiau pritraukti ir išlaikyti kvalifikuotus atrankų specialistus. Pastarieji gali būti linkę rinktis darbdavius, kurie siūlo geresnes sąlygas, įskaitant aukštesnį atlyginimą arba geresnes karjeros perspektyvas. Natūralu, kad taip įdarbinimo agentūroms gali atsirasti poreikis siūlyti pranašesnes darbo sąlygas, vien tik norint išlaikyti savo personalą. O to tikrai reikia, nes visos, ypač specializuotos darbo sritys, tokios kaip IT arba finansų sektorius, nori specialistų su atitinkamomis žiniomis ir gebėjimais, todėl surasti kvalifikuotą specialistą tikrai sudėtinga ir bet kas to padaryti negali. Tai padidina atrankų žinovų reikalingumą ir kelia iššūkius įdarbinimo agentūroms, kurios siekia aptarnauti sudėtingesnius sektorius.

Nepakankamas resursų skirimas atrankų specialistų mokymui ir tobulėjimui gali trukdyti jų sugebėjimui efektyviai vykdyti savo užduotis. Įdarbinimo agentūros, kurios neskiria pakankamai dėmesio savo darbuotojų kompetencijos ugdymui, gali patirti didesnių sunkumų pritraukiant ir išlaikant naujokus bei senbuvius. Didelis judrumas darbo rinkoje, įskaitant galimybę dirbti iš bet kurios vietos ar dirbti nuotoliniu būdu, gali padidinti konkurenciją tarp įdarbinimo agentūrų ir daryti įtaką jų gebėjimui pritraukti ir išlaikyti talentus. Mantvydas Matthew Narusevicius pabrėžia, jog atrankų įmonės siekdamos įveikti šiuos iššūkius, privalo būti aktyvios ir kūrybingos, naudoti inovatyvias strategijas ir technologijas, siekti užtikrinti, kad jos gali aptarnauti savo klientus ir patenkinti visus jų poreikius.

Žinoma, kad ir čia galima atrasti galimybių, kaip pavyzdžiui, su šiais iššūkiais susiduriančios agentūros turi galimybę ieškoti ir įgyvendinti inovatyvius sprendimus, kurie gali joms suteikti konkurencinį pranašumą. Nors tai gali būti sunkus laikotarpis, tačiau jų įveikimas ir veiksmingų strategijų taikymas gali leisti agentūroms augti bei tobulėti.

Įdarbinimo agentūros, suvokdamos iššūkius, su kuriais susiduria dėl atrankų specialistų trūkumo ir didėjančio darbo vietų poreikio, turi ieškoti inovatyvių būdų, kaip prisitaikyti prie šios dinaminės aplinkos ir teikti aukštos kokybės paslaugas savo klientams. Mantvydas Matthew Narusevicius sako, jog kovojant su tokiais iššūkiais, įdarbinimo agentūros privalo būti aktyvios ir nuolatos kurti tam, kad galėtų patenkinti savo klientų poreikius ir išlikti konkurencingos darbo rinkoje.

By Kaukė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *